ödev
Yaklaşan dönem ödevi teslim tarihleri göz önünde bulundurup sizler için işi daha kolay ve pratik yapmanın yollarını araştırdık işte hoş ve güzel bir dönem ödevi hazırlamanın püf noktaları:

1. Özgünlük
öncelikle dönem ödevinizde kullanacağınız cümleler tamamen size ait olmalı. öğrencilerin büyük bir çoğunluğu google ve wikipeia gibi sitelerden kaynak içeriğini olduğu gibi alır, bu da hocaların hoşuna gitmez!
google
wikipwedia
  

2. İçindekiler
Ödev hazırlandıktan sonra ilk sayfaya ödevin içeriğini bildiren mini bir içindekiler bölümü eklenmeli böylece ödevin hangi konuları kapsadığı, ödevin boyutu anlaşılmış olur. bu adım ödevinize ayrı bir saygınlık kazandırır.

içerik bölümü

3. Sayfa Düzeni
ödev hazırlarken sayfa düzenine çok dikkat etmeniz gerekiyor, özellikle ilk okul çocukları satırın hepsini kullanmak ister ve satırın sonuna kadar yazar bu hem sayfanın estetiğini bozar hemde ödevin kalitesini. İyi bir ödevin sayfa düzeni aşağıdaki gibi olmalı.

sayfa düzeni

4. Yazı düzeni
Öğrencilerin en çok yaptığı hata copy+ past sonucu içeriğin alındığı sitenin kendi yazı karakteri ve puntosunu olduğu gibi alması bu da yine ödevin kalitesini ve özgünlüğünü düşürür. Etkili bir ödev için kullanılmak istenen yazı karakteri (font) belirlenir ve  bu font bütün ödeve hakim olur. Ödevin yarısında font değiştirilmez, değiştirilmemeli. yazının karakteri, puntosu ve satır boşluğu ödevin bütününde aynı olmalı.

NOT: hocalar sanıldığının aksine değişik fontlar istemez, ödevinizin kaliteli ve azıcıkta akademik değeri olsun istiyorsanız. font olarak Calibri yi, punto olarak 12, atır boşluğu olarak 1,5 i tercih edin böylece etkili bir ödev hazırlamış olacaksınız.

Fontlar


5. Başlık ve Bölüm Adları
bu konu en çok gözden kaçırılan konudur. öğrenciler ödev hazırlarken bunu tamamen unuturlar oysaki ödevin başlık, alt bölüm, önemli kısımları, bölüm başlıkları normal kullanılan fonttan daha büyük ve kalın olmalı.
Başlık
6. Kaynakça
Bu bölüm en hassas bölümdür bu ödev düzeni dışında ahlak ve etik kuralıdır. bu bölümde ödevinizde kullandığınız yazı, resim, dipnot, araştırma ve makalelerin gerçek sahiplerini yazarsınız bu bölüm ödevinizi kıymetlendirmekle beraber sizin kendi karakterinizide onurlandırır. bunu mutlaka yapın etik olarak.
kaynakça
7.Kapak Resmi
Bu bölüm ödevinizi pazarlayabileceğiniz satabileceğiniz bir bölümdür. Bu bölüm ne kadar size özgü olursa o derece kaliteli bir ödev hazırlamış olursunuz. internete (google, yandex) ödev kapak resimleri yazdığınız zaman yüzlerce örnek gelecektir.
   

yukarıdaki yüzlerce binlerce ödev kapak resmi bulmanız mümkün ama önemli olan sizin kendi emeğiniz ve konunuzun bütünlüğüyle yapılmış bir kapak olması.
ödev konunuz Hayvanlarsa kalkıp geometrik şekiller koymak yerine birkaç hayvan resmi koyacağınız kapak daha etkili olur.

Bonus: size kendi hazırlamış olduğum ödevlerin kapaklarını paylaşmak istiyorum sanırım o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. 

 


Post a Comment

Daha yeni Daha eski