yumuşakça yetiştiriciliği
TÜRKİYE SULARINDA BULUNAN BAZI YUMUŞAKÇA (MOLLUSCA)TÜRLERİ

YUMUŞAKÇALAR (MOLLUSCA)

Yumuşakçalar (Molusklar) son yıllarda su ürünleri ekonomimizde önem kazanmaya başlamıştır. Yurt içinde tüketilmemekle beraber, bunlara başta Japonya olmak üzere Fransa, İspanya ve diğer ülkelerden taze veya işlenmiş olarak talep gittikçe artmaktadır. Aynı şekilde, ilginç kabukları dolayısı ile de, özellikle kolleksiyoncular tarafından aranılan denizel formların başında gelmektedirler. Özellikle kabuklarının turistik eşya veya bir anı malzemesi olarak kullanılması, stoklar üzerinde hiç de yadsınamayacak hasarlar oluşturmaktadır.
Denizlerimizde dikkat çeken ve ekonomik olarak değerlendirilen veya bu yönde potansiyele sahip yumuşakçalar üç sınıfta toplanırlar.

Bunlar sırası ile: 

Salyangoz yetiştiriciliği için tıkla

Post a Comment

أحدث أقدم