yumuşakça yetiştiriciliği |
TÜRKİYE SULARINDA BULUNAN
BAZI YUMUŞAKÇA (MOLLUSCA)TÜRLERİ
YUMUŞAKÇALAR (MOLLUSCA)
Yumuşakçalar (Molusklar) son yıllarda su
ürünleri ekonomimizde önem kazanmaya başlamıştır. Yurt içinde tüketilmemekle
beraber, bunlara başta Japonya olmak üzere Fransa, İspanya ve diğer ülkelerden
taze veya işlenmiş olarak talep gittikçe artmaktadır. Aynı şekilde, ilginç
kabukları dolayısı ile de, özellikle kolleksiyoncular tarafından aranılan
denizel formların başında gelmektedirler. Özellikle kabuklarının turistik eşya veya
bir anı malzemesi olarak kullanılması, stoklar üzerinde hiç de yadsınamayacak
hasarlar oluşturmaktadır.
Denizlerimizde dikkat çeken ve ekonomik
olarak değerlendirilen veya bu yönde potansiyele sahip yumuşakçalar üç sınıfta
toplanırlar.
Bunlar sırası ile:
Salyangoz yetiştiriciliği için tıkla
Yorum Gönder